Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

MBT sko

Det er ikke kun fødderne, der får det godt af at blive placeret i et par MBT sko – hele kroppen skulle efter sigende forvandles til en rankere og dermed sundere positur. MBT står for Masai Barefoot Technology og er således baseret på, at det i virkeligheden er sundest at gå omkring uden sko på. Det lader sig jo kun gøre om sommeren på stranden her i Norden, og netop når vi vandrer langs strandkanten i bare fødder, bruger vi kroppen langt mere hensigtsmæssigt. De fleste kender vel også den sære træthed, man får i visse muskler, når man har gået et længere stykke på stranden, simpelthen fordi vi bruger flere forskellige muskler end ellers. Og det er sådan det skal være

Verdens første fysiologiske fodtøj

MBT sko

Verdens første fysiologiske fodtøj, sådan kaldes MBT sko, blev udviklet af den schweiziske ingeniør Karl Müller, som undrede sig over, at rygproblemer var en ukendt lidelse for det høje, ranke masai-stammefolk. Omvendt er mange mennesker i Vesten plaget af sådanne lidelser – jag og smerter af mere eller mindre kronisk karakter – og Müller gav sig derfor til at studere masaierne nærmere, for han døjede selv med sådanne rygproblemer. Barfodsteknologien begyndte derfor som lidt af et selvhjælpsprojekt.For det første går masaierne altid barfodet i det bløde, kuperede og ujævne terræn i deres hjemland i Østafrika. Hermed træner de en lang række muskler, som er svage, nærmest ikke-eksisterende for de, der konstant går på hårde, jævne overflader i almindeligt fodtøj. Efter at have brugt år på research og udvikling var MBT skoene i1996 klar til at blive lanceret på markedet og kan nu købes i over 20 lande verden over. Filosofien bag MBT sko bygger altså på et princip om, at vi i virkeligheden er bedst tjent med at smide skoene og bevæge os af andre veje end på det flade fortov.

Det kan godt kræve lidt tilvæning at gå i MBT sko, for de ”tvinger” dig til at være mere bevidst om din gang. Den rundede sål gør at musklernes aktive dæmpning bliver fordelt mere jævnt over gangfasen, hvilket giver lavere spidsbelastninger og blødere gang. Til gengæld vil din kropsholdning ikke alene bliver rankere – og dermed flottere – du vil også få færre rygproblemer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

Sko:

Mærkesko:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 150 x 150