Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

Chanel parfume

Chanel parfume er små luksuriøse kunstværker: Fra den gyldne parfume, der er sammensat af kildende, kemiske genialiteter, til flakonernes smukke og enkle kubistiske former i glat, gennemsigtigt glas.

Kvinden bag Chanel var Gabrielle Bonheur Chanel, kaldet Coco. Huset Chanel blev etableret i 1910 og solgte i første omgang hatte, men blev ret hurtigt populær blandt overklassen på grund af den elegante ’lille sorte’ kjole og tweed jakkesæt. I 1924 blev “La Société des Parfums Chanel” etableret for at producere og sælge Chanel parfume. Manden bag var Coco Chanels forretningspartner Pierre Wertheimer, der ejede 70 procent af virksomheden. Coco Chanel selv ejede kun 10 procent.

>> Chanel parfumer kan købes her

Nummer fem

Den mest berømte parfume i verden er vel nok Chanel N°5, man siger, at der bliver solgt en flaske af parfumen hvert halve minut. Parfumen var Chanels første og blev skabt i 1921. Den hedder nummer fem fordi Coco Chanels lykketal var nummer fem. Coco Chanel ønskede at skabe en ”kvindelig parfume, der dufter af kvinde”. Parfumen skulle være syntetisk, den skulle være som Coco selv: abstrakt og unik. Parfumen er blevet båret af nogle af historiens største kvinder. Catherine Deneuve, Nicole Kidman, men den mest berømte fan er Marilyn Monroe, der engang blev spurgt om, hvad hun havde på i sengen, og svarede: ”Two drops of Chanel N°5”

>> Chanel parfumer kan købes herDen første Chanel parfume til mænd kom i 1955. Pour Monsieur var dedikeret til de mange mænd, der igennem tiden havde været en del af Coco Chanels liv.

Til hver Chanel parfume hører en historie. Chanel N°19 udkom et år før Coco Chanels død i 1971 og hedder nummer 19 fordi Coco Chanel havde fødselsdag den 19. august. Duften ’Coco’ blev skabt af Jacques Polge i 1979, efter at han for første gang besøgte Coco Chanels hjem i Rue Cambon, Paris og herreduften Antaeus er usædvanlig kompleks og består af hele 95 forskellige råmaterialer, som myrte, lavendel og patchouli.

>> Chanel parfumer kan købes her
 

 


 

Parfume:

Mærkedufte:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600