Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

Georg Jensen bestik

Georg Jensen er en af verdens mest anerkendte designere og sølvsmede. Hans design er rent og tidløst og man ser tydeligt hans nordiske aner i hans værker. Georg Jensens bestik er elegant og fuldt af liv, man bliver aldrig træt af at beundre hans kreative design. Designeren havde et meget poetisk syn på sølv: ”Sølvet har dette dejlige måneskinsskær – noget af den danske sommernats lys. Det kan skumre, og det kan, når det dugger, ligne mosekonens bryg”.

 

>> Georg Jensen bestik kan købes her

Georg Jensen bestik

Bestik som kunstværk

Georg Jensen bestik har designs for enhver smag. Fra minimalistiske linjer, som for eksempel Continental fra 1906 til raffinerede små kunstværker, som eksempelvis Magnolie fra 1919, begge serier designet af Georg Jensen selv. Et af de designs der stadig den dag hører til et af de mest efterspurgte fra Georg Jensen bestik er Bernadotte(1939) designet af Sigvaard Bernadotte og Konge (1915) og Dronning (1917) designet af Johan Rohde

Georg Arthur Jensen begyndte allerede som 14-årig at arbejde som sølvsmed og hans store drøm var at blive Kunstner. Han blev uddannet billedhugger på Det Kongelige Danske Kunstakademi og de første år efter endt uddannelse lavede han skulpturudstillinger på forskellige gallerier i København og efterhånden også i udlandet, blandt andet på verdensudstillingen i Paris i 1900.

>> Georg Jensen bestik kan købes her

I 1904 åbnede han en sølvsmedje på Bredgade i København og butikken blev hurtigt en stor succes. I de første årtier af det 19-århundrede åbnede Georg Jensen butikker i hele verden: Stockholm, Paris, London og New York og han var aktiv som designer til sin død i 1935. Foruden Georg Jensen bestik, er designeren også kendt for sine smykker, brugskunst og accessories som pengeklips og nøgleringe.Man kan tydeligt se tidens trends i Georg Jensens bestik. De første år var stilen skønvirke også kaldet jugend og siden kom 1920’ernes Art Deko, 30’ernes enkle Bauhaus og modernistiske linjer og 40’ernes enkle riflede stil. I 1960’erne designer Arne Jacobsen en serie for Georg Jensen bestik i rustfrit stål som stadig produceres og som er et meget eftertragtet samleobjekt herhjemme.

>> Georg Jensen bestik kan købes her
 

Køkkengrej:

Mærkegrej:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600

 
----------------
Adresse:
Georg Jensen
Amagertorv 4
1160 København
--------------------